06 - 24 43 59 58
Krisja Abelman
Krisja Abelman

Mediation

Als een meningsverschil uitgroeit tot een geschil waar je onderling niet meer uitkomt, is het verstandig een mediator in te schakelen. Zeker wanneer je wilt voorkomen dat je als vijanden uit elkaar gaat. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale gespreksleider partijen ondersteunt in het oplossen van hun geschil.

Krisja Abelman is gecertificeerd mediator en heeft ruim ervaring. Zij staat ingeschreven bij de rechtbank en bij het Juridisch Loket. Zowel voor arbeidsconflicten als voor kwesties in de familiesfeer kunt u bij haar prima terecht.

"Je kent je eigen situatie het beste. Daarom is de beste oplossing de oplossing die je samen bedenkt. Maar als de spanningen hoog zijn opgelopen is een gesprek niet altijd meer zo makkelijk. Dan is het prettig als er iemand helpt om ruimte en rust te scheppen zodat je goede afspraken kunt maken die bij jullie situatie passen. Een mediator is neutraal en helpt door middel van vragen en interventies de ruimte te scheppen die nodig is om samen te kunnen overleggen en afspraken te maken. Een conflict is nooit leuk, maar het is heel fijn als je tevreden kunt terugkijken op hoe je er mee bent omgegaan. Zo ontstaat er evenwicht tussen de belangen van partijen in een conflictsituatie.”

Voordelen van een mediationtraject:

  • De oplossing wordt door partijen samen geformuleerd onder begeleiding van de mediator als neutrale gespreksleider. Daarmee voorkom je de kosten en tijd die een rechtszaak met zich meebrengt.
  • Het voorkomen of beëindigen van langdurig slepende conflicten door een snelle afronding (vaak volstaan 1 tot 4 sessies van plm. 1,5 uur).
  • Win-win-situatie doordat de oplossing door beide partijen aanvaardbaar wordt geacht.
  • Duidelijke afspraken waarbij eenieder weet waaraan hij zich te houden heeft.
  • Relatief lage kosten, die over het algemeen door beide partijen gezamenlijk gedragen worden
  • Voor minvermogenden is subsidie mogelijk. Zie ook gesubsidieerde mediation

 

Contactgegevens

Abelman Coaching en Mediation 06 - 24 43 59 58 acmt@abelman.nl KvK: 39093035

Bezoekadres

P.J. Oudweg 41 1314 CJ Almere

Postadres

P.J. Oudweg 41 1314 CJ Almere